Visie Westwaard: dorps, groen & duurzaam

Westwaard wordt dé nieuwe woonwijk in Kaatsheuvel waar dorps wonen én duurzaamheid hand in hand gaan. Westwaard krijgt een landelijk dorpse sfeer. Dat zit hem in de architectuur van de woningen en de inrichting van de openbare ruimte. Er zal veel groen komen. Ook het beperkte aantal woningen per hectare zorgt voor ruimte. In de 1e fase van Westwaard komen circa 220 woningen.

image alt

Geen gas

Wat deze nieuwe buurt verder zo bijzonder maakt is, dat er niet alleen gespróken wordt over duurzame woningen, maar dat ze er gewoon komen. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gas aangelegd in Westwaard en krijgen de woningen zonnepanelen die voor energie zorgen. Zo kun je nú en in de toekomst comfortabel wonen en leven.

image alt

Energie-neutraal

De nieuwe woningen in Westwaard zijn straks energie-neutraal. Warmte wordt opgewekt door een warmtepomp. En ook krijgen de woningen zonnepanelen. Daarnaast worden de woningen gebouwd met speciale Strotec wanden: geprefabriceerde stropanelen die zorgen voor een extra goed geïsoleerde woning en gezond binnenklimaat. En dat zonder dat je er iets van ziet. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Veel hypotheekverstrekkers stellen namelijk extra hypotheekruimte beschikbaar voor dit soort woningen.

image alt

Vrijheid

Westwaard is een flexibel plan. Er is een wegenstructuur, beeldkwaliteitsplan en het aantal woningen staat vast, maar waar en hoe gebouwd wordt nog niet. Je kunt in Westwaard een bouwkavel kopen om zelf een huis op te bouwen of via een collectief samen te bouwen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een nieuwbouwwoning. Je hebt dan nog veel vrijheid en het scheelt je veel tijd & regelwerk.

Wat en wanneer? Bekijk de planning
Welke woning is jouw favoriet? Woningen Westwaard