Strotec isolatie

Strotec zijn geprefabriceerde houten panelen die gevuld zijn met stro. Wanden die dus gemaakt zijn van natuurlijk materialen. Een nieuwe manier om woningen nóg beter te isoleren en een goed binnenklimaat te krijgen.

Alle voor- en achtergevels van de woningen in Westwaard krijgen extra isolerende wanden van Strotec. Bij de vrijstaande woningen en de 2 onder 1 kapwoningen worden de zijgevels als Strotec uitgevoerd.

Wat is er anders?

Van buiten zie je helemaal niets van deze andere bouwmethode. Er komt namelijk aan de buitenkant gewoon hout of metselwerk tegen deze wanden. Van de binnenkant worden de Strotec wanden afgewerkt met leem. Een voordeel hiervan; een constante luchtvochtigheid waardoor je een aangenaam leefklimaat ervaart.

De basiskleur van leem is bruinachtig en heeft een iets grovere structuur dan beton. Mooi voor een contrasterende gekleurde wand in je huis. Maar je kunt de lemen wanden ook gewoon in het wit of iedere andere gewenste kleur maken.

Leemstructuur en basiskleur

Leemstructuur en basiskleur

Doorkijkje Strotec wand

Doorkijkje Strotec wand

Bekijk het filmpje

Ben je benieuwd hoe zo'n Strotec woning gebouwd wordt en wil je meer weten over deze gecombineerde manier van bouwen en isoleren? Bekijk het filmpje van Strotec op Youtube.

Meer over Westwaard Lees de visie
Ook duurzaam wonen? Bekijk de woningen